Įteikta Juozo Paukštelio premija

Įteikta Juozo Paukštelio premija

Įteikta Juozo Paukštelio premija

Penkioliktoji Juozo Paukštelio literatūrinė premija trečiadienį Pakruojyje įteikta rašytojai, poetei ir žurnalistei Violetai Šoblinskaitei Aleksai. Pakruojo savivaldybės premija rašytojai skirta už novelių kaimo tematika rinkinį „Tyruliukuose viskas gerai“.

Laureatė beveik visą trečiadienio dieną praleido Pakruojo rajone, lankėsi Juozo Paukštelio gimtinėje Titoniuose, o vakare susitiko su skaitytojais Juozo Paukštelio viešojoje bibliotekoje.

Susitikime dalyvavęs savaitraščio „Nemunas“ vyriausiasis redaktorius Viktoras Rudžianskas atkreipė dėmesį, kad kalba, kuria rašo laureatė – iš praeities – XX amžiaus ir jau yra tapusi klasika.

Už šį novelių rinkinį pavasarį Panevėžyje V. Šoblinskaitė Aleksa buvo apdovanota ir G. Petkevičaitės-Bitės literatūrine premija.

„Smagu, kad aukštaičiai įsileido mane į savo energetinį lauką“, – džiaugėsi laureatė.

Laureatės kūrybinėje kraitėje – dvi poezijos, penkios prozos knygos, piesės lėlių teatrui. Jos kūrybos išversta į lenkų, vokiečių, rusų kalbas.

Rašytoja yra gyvenusi ir dirbusi Šiauliuose.

Prieš 28 metus įsteigta Juozo Paukštelio literatūrinė premija yra teikiama kas dveji metai. 2011-aisiais ji buvo paskirta Marcelijui Martinaičiui už knygą „Mes gyvenome: biografiniai užrašai“.

„Šiaulių krašto“ inf.

Janinos VANSAUSKIENĖS nuotr.

LAUREATĖ: Juozo Paukštelio premijos laureatė Violeta Šoblinskaitė Aleksa džiaugėsi Pakruojyje turinti savo skaitytojų.