Joniškietis išleido poezijos knygą

Joniškietis išleido poezijos knygą

Joniškietis išleido poezijos knygą

Žiemgalos krašto poetas ir fotografas Jonas Ivanauskas parašė dvidešimt penktąją savo poezijos knygą „Rožės už kantrybę“. Pasak knygos autoriaus, tai tarsi jo dvasinis dienoraštis, bandymas skaitytojui perteikti savo išgyvenimus, požiūrį į meilę, tėviškės gamtą. Knygą puošia paties poeto darytos fotografijos.

Naujausią J. Ivanausko knygą Vilniuje, Karininkų ramovėje, praeitą savaitę vykusiame Vilniaus joniškiečių draugijos „Sidabra“ renginyje pristatė ir eilėraščių iš jos skaitė poetė Rita Makselytė. Renginyje J. Ivanauskas taip pat pristatė savo nuotraukų parodą „Akimirkos poeto Kristijono Donelaičio žemėje“.

Pirmoji J. Ivanausko poezijos knyga „Ir palaimą jaučiu“ išleista 1998 metais Kaune. Septyniose poezijos knygose greta lietuviškų tekstų išspausdinti eilėraščiai latvių, prancūzų, anglų, vokiečių, hebrajų kalbomis.

J. Ivanauskas 2011-aisiais Lietuvos kultūros fondo prezidiumo apdovanotas vardiniu Saulės mūšio medaliu už eilėraščių lietuvių ir latvių kalbomis ciklą, skirtą Saulės mūšiui. 2013 metais už Žiemgalos metraštininko veiklą pelnė Lietuvos žiemgalos draugijos tarmių laureato vardą. Šiemet poetas apdovanotas respublikinio poezijos konkurso „Baltasis balandis“ laureato diplomu ir garbės juosta.

„Šiaulių krašto“ inf.

Jono TAMULIO nuotr.

POETAS: Joniškietis poetas ir fotografas Jonas Ivanauskas parašė ir išleido dvidešimt penktąją poezijos knygą.

POEZIJA: Naujausioje savo poezijos knygoje J. Ivanauskas perteikia savo išgyvenimus, požiūrį į meilę ir tėviškės gamtą.