Knyga „Dainuokit sesės ir broliai“ pristatyta ir Daugėduose

Daugėdų bibliotekos nuotr.
Susirinkusieji klausėsi knygos autoriaus A. Meš­kausko pasakojimų
Rugsėjo 14-ąją daugėdiškiai rinkosi kultūros namų salėje, kurioje vyko susitikimas su muziku Aloyzu Meškausku. Popietę pradėjo bibliotekos vedėja Audronė Siautilienė, kuri pristatė susirinkusiems popietės svečią – knygos „Dainuokit, sesės ir broliai“ autorių.

A. Meškauskas gimė 1931 m. spalio 15 d. Rietavo savivaldybės Norgailių kaime. Pristatydama autorių bibliotekininkė perskaitė knygos sudarytojo žodžio ištrauką: „Šuo metu Lietuvos eteryje beveik nebegirdime lietuviškų dainų. Ar tai būtų „Lietuvos balsas“, ar kitos laidos. Mane tai labai jaudina. Pavarčiau savo jaunystės surinktų dainų rankraščius, rašytus 1945–1947 m., ir nusprendžiau dalį tų dainų įamžinti knygelėje ateities kartoms. Parašiau ir natas, kaip jas tada dainuodavo mūsų krašte – Rietavo parapijose ir apylinkėse“.

A. Meškauskas susirinkusiesiems papasakojo apie savo jaunystę, mokslus, nuveiktus darbus. Pristatė savo knygą, parodė išsaugotus rankraščius su dainų žodžiais. Susitikimo dalyviai ne tik klausėsi autoriaus pasakojimų, bet kartu dainavo jo surinktas dainas, gėrė arbatą, kavą ir maloniai bendravo.

Renginį organizavo Daugėdų biblioteka kartu su kultūros namais.