Kvietė traukti virbalus ir siūlus į dienos šviesą

Linos RUIBIENĖS nuotraukos
Mezgėjos smalsiai apžiūrinėjo ir moterų iš Ukrainos mezginius
Turbūt nedaug kas žino, kad antrąjį birželio šeštadienį yra minima Pasaulinė mezgimo viešumoje diena. Tiesa, plungiškiams šis įdomus faktas turėtų būti bent jau girdėtas, nes čia ta proga jau antrą kartą surengta jauki ir nuotaikinga mezgimo viešumoje popietė. Praėjusį šeštadienį mezgimo entuziastės iš Plungės ir kitų Lietuvos miestų susitiko vaikų bibliotekos kiemelyje.
Paminėti Pasaulinę mezgimo viešumoje dieną susirinko apie dvidešimt moterų

Tai išties graži iniciatyva, kurios pagrindinis tikslas yra visiems parodyti, jog megzti galima ne tik namuose prie televizoriaus ekrano, bet ir kartu su draugais parke, kavinėje ar net bibliotekoje. Ne paslaptis, kad mezgimas teikia įvairiapusę naudą: padeda atsipalaiduoti, mažina stresą, padidina koncentraciją ir gerina motoriką. Tad kodėl tokia įdomia ir prasminga veikla neužsiėmus viešai?!

Renginio idėjos autorė ir pagrindinė organizatorė, Plungėje įsikūrusios siūlų parduotuvės „Ilgė“ savininkė Vaida Šakinienė priminė, kad visus mezgimo entuziastus paminėti Pasaulinės mezgimo viešumoje dieną kvietė ir pernai. Tiek tada, tiek šiemet sulaukta nemažo susidomėjimo, tad tikimasi, jog ši iniciatyva gyvuos ilgai.

nuotrauka
Smagu ir naudinga dalintis žiniomis bei patarimais
​​​​​​

„Mintį, kad tokį renginį būtų galima padaryti ir pas mus, Plungėje, pasiūlė vienas šeimos narys. Neslėpsiu, buvo iššūkis viską suorganizuoti ir sukviesti dalyvius. Pernai susibūrėme Plungės viešosios bibliotekos-laikrodinės kieme – juk parkas ir grynas oras yra nuostabi vieta megzti. Pastebėjau, kad plungiškės moterys yra labai nedrąsios, kuklios, jas reikia labiau paraginti ir motyvuoti. Visai kitokios – viešnios iš didžiųjų miestų“, – pasakojo renginio organizatorė ir pasidžiaugė, kad tiek pernai, tiek šiemet sulaukta mezgėjų iš Telšių, Klaipėdos, net iš Vilniaus ir Kauno.

Pasirodo, V. Šakinienės suburtas mezgėjų entuziasčių būrelis draugėn susieina ne tik kartą metuose. Moterys turi gražią tradiciją susirinkti vieną kartą per mėnesį kurioje Plungės kavinukių, ir ne tik kavos išgerti bei pabendrauti, bet ir drauge pamegzti, pasidalinti patarimais, aptarti naujus modelius, raštus bei siūlus.

„Mus vienija ne tik siūlai ir mezginiai, bet ir užsimezgusi graži draugystė“, – teigia plungiškė.