„Liūtai“ atrakino širdis žmonių gerumui

Plungės rajono savivaldybės nuotrauka
Plungės „Lions“ klubo vyrai drauge su pagalbininkais
Kapsint pirmosioms balandžio dienoms Plungėje veikiantis „Lions“ klubas visuomenę pakviečia į gerumo šventę – paramos koncertą. Ne išimtis ir šie metai – praėjusį šeštadienį Plungės kultūros centrą vėl dukart sudrebino paramos koncertas, kuriame įspūdingus pasirodymus dovanojo patys klubo nariai. Kaip patys sako, nusimetę kostiumus ir pamiršę savo pareigas, jie pasiverčia į „klounus“ tam, kad atrakintų žmonių širdis gerumui, kurio rezultatas – pagalba sunkiai sergantiems Plungės krašto vaikams.
Šiemet paramos koncerto tema buvo „Lions kosminė odisėja“. Į ją publiką kvietė ne tik Plungės „liūtai“, bet ir žinomas televizijos laidų ir renginių vedėjas bei filmų įgarsintojas Jonas Radzevičius.
Gintarės KARMONIENĖS nuotraukos
„Liūtų“ pasirodymai buvo vienas už kitą nuotaikingesni

Kaip visada pasistengė

Kiekvienas, kuriam yra tekę bent kartą apsilankyti Plungės „Lions“ rengiamame koncerte, sutiks, jog „liūtai“ scenoje kas kartą užkuria tikrą vakarėlį. Įsimintiną reginį ir puikų laiką klubas, žurnalistams pristatydamas 2024-ųjų paramos koncertą, žadėjo ir šiais metais. Praėjęs šeštadienis įrodė, jog klubo vyrai nemelavo – koncertas buvo išties įspūdingas ir nenuvylė net išrankiausio jo svečio.

Kaip dar prieš renginį minėjo „liūtai“, koncerto temą šįkart įkvėpė žinia apie specialią kapsulę mėnulyje, kurioje saugoma ne tik skaitmeninė meno kūrinių galerija, bet ir muzikiniai kūriniai. Tad dainų ir muzikos renginio metu, kaip ir toje kapsulėje, tikrai netrūko. „Kosminės odisėjos“ metu į sceną žengę klubo nariai ne tik dainomis publiką lepino, bet ir, keliaudami po planetas, tyrinėjo kosmosą bei per humoro prizmę kartu sprendė žemės problemas.

Tarp į sceną žengusių „liūtų“, įkūnijusių vieną ar kitą žinomą Lietuvos ar užsienio atlikėją, buvo ne tik vietos politikai, bet ir teisininkai, verslininkai, kiti aktyvūs plungiškiai, kurie dėl gražaus tikslo – paramos vaikams – nepabijojo iš savęs pasijuokti ir sukurti įsimintiną šventę. Jai pradžią davė visatos kūrėjo – „liūto“ Rimanto Gentvilo“ – apsireiškimas scenoje.

Visa kūrybiškumu trykštančių klubo vyrų paruošta programa buvo įsimintina ir nepaliko vietos nė kruopelytei nuobodulio. Susirinkusieji ūžė po kiekvieno „liūtų“ pasirodymo ir tarpusavyje šnabždėjosi, jog klubo vyrai ir šįkart pasistengė.

Scenoje – Lietuvos ir užsienio žvaigždės

nuotrauka
Į skrydį kvietė Robertas Šimkus
 

Į sceną drąsiai žengė ne tik klubo senbuviai, bet ir naujokai. Tarp jų – Platelių seniūnas Robertas Šimkus, buvęs policijos pareigūnas Algirdas Puidokas, šiuo metu dirbantis Nausodžio seniūnijoje. Drauge su kitais „liūtais“ jie tiesiog sprogdino sceną savo įspūdingu šou, į kurį sėkmingai įsiliejo ir „liūtų“ žmonos, ne mažiau už savo vyrus spinduliavusios drąsa ir pasitikėjimu.

Atlikėjais žavėjosi ne tik publika, bet ir renginį „vairavęs“ J. Radzevičius, negailėjęs komplimentų pasirodžiusiesiems už tai, kaip jie sugeba namuose palikti savo kasdienius vaidmenis ir pasinerti į naujus. „Liūtai“ stebinti moka“, – kalbėjo vedėjas.

Scenoje buvo galima išvysti visą būrį „Lions“ vyrų įkūnytų mūsų šalies bei užsienio muzikinio pasaulio žvaigždžių – grupes „Patruliai“, „Žemaitukai“, „The Kolors“ ir „Bavarija“, atlikėjus Sivester Belt, Adrina ir „Hypocrite“, DJ Jovani ir Remis Retro bei kitus.

nuotrauka
Scenoje – Arvydas Liutika ir Vytautas Tumas bei jiems talkinusi choreografė Monika Gedgaudaitė-Aniščenko
 

Nors kiekvienas pasirodymas buvo įdomus ir įtraukiantis, vis tik bene labiausiai publika ūžė koncertuojant italų grupei „The Kolors“ bei Adrinai ir grupei „Hypocrite“. Atlikėją Adriną įkūnijo ir gerą dozę nuotaikos dovanojo pernai sceną Natalijos Bunkės vaidmenyje sprogdinęs Antanas Rūtė – šiemet savo pasirodymą jis pabaigė visus aiktelėti privertusiu špagatu.

nuotrauka
Publiką savo pasirodymu nuginklavę Edmundas Samulionis, Algirdas Puidokas, Antanas Rūtė ir Mindaugas Vilnius
 

Įspūdingas buvo ir plungiškio Gintauto Stonio dovanotas lazerių šou.

Klubo geri darbai nenutrūksta visus metus

Pasibaigus koncertams, pasidžiaugta, jog „Lions“ klubo renginio dėka galima padėti būriui mūsų krašto sergančių vaikų. „Kaip ir kiekvienais metais, „Lions“ klubo nariai susibūrė kilniam tikslui – padėti sunkiomis ligomis sergantiems Plungės rajono vaikams. Bendra tarnavimo idėja mus vienija ir šildo mūsų širdis. Mes visi kalbame viena – atjautos žmogui – kalba, o tai reiškia, kad visada esame kartu. Mūsų koncerto idėja ta, kad pagalba žmonėms – tai ne tik surinktos lėšos, tai – ir geros emocijos, juokas, šiltas bendravimas, šypsenos, jūsų plojimai, kritika ir palaikymas. Dėl kilnaus tikslo mes nebijome pasijuokti iš savęs ir džiaugiamės, kad Plungės „Lions“ klubas bent retsykiais jūsų dėka atrakina širdis, šypsenas vaikų ir tėvų veiduose“, – kalbėjo klubo prezidentas Rimantas Balsys, kartu pasidžiaugęs, jog praėjusiais metais Plungės „liūtai“ galėjo paremti daugiau kaip 20 mūsų rajono šeimų, kurioms reikėjo ir toliau reikia pagalbos.

Daugiausia paramos esą skirta vaikų gydymui, konsultacijoms bei medicininei įrangai pirkti. Klubo nariai taip pat reaguoja į sergančių vaikų tėvelių prašymus padėti išspręsti įvairias buities problemas. Antai gerokai prieš renginį „liūtas“ Alvidas Žebrauskas vienai šeimai nuvežė keletą palečių briketų.

Žinoma, vis tik svarbiausias „Lions“ klubo veiklos akcentas yra kasmetinis paramos koncertas, kurio metu surinktos lėšos atitenka Plungės rajono vaikams, turintiems sveikatos problemų. Šiemet klubo vyrai sakė, jog gerumo ranka turėtų apglėbti keturias mūsų krašto šeimas.

Kilniais „liūtų“ darbais, prie kurių prisidėjęs gali jaustis kiekvienas koncerto dalyvis ir žiūrovas, nuskambėjus paskutiniam pasirodymui pasidžiaugė ir renginyje dalyvavęs Plungės rajono savivaldybės meras Audrius Klišonis.

„Šiandien jūs atėjote ir padėjote sukurti stebuklą. Plungės „liūtai“ turi dideles širdis, džiaugiuosi, jog visi, šiandien atėję čia, galime prisidėti prie jų gerų darbų“, – kalbėjo meras, nepamiršdamas pasveikinti ir iš kitų šalies miestų į Plungę atvykusių „Lions“ klubų.

Plungės rajono savivaldybės nuotrauka
Koncertą kaip visada vainikavo „Draugų daina“