Pagerbti kultūros darbuotojai

Nuotraukos iš Plungės kultūros centro feisbuko paskyros
„Ačiū, kad netrukdot, ačiū, kad padedat“, – valdžiai dėkojo Nevarėnų kultūros centro direktorius A. Šmukšta
Praėjusį ketvirtadienį Plungės kultūros centre vyko Telšių apskrities kultūros darbuotojų šventė, skirta Pasaulinei kultūros dienai. Plungės, Mažeikių, Rietavo ir Telšių miestų bei rajonų kultūros darbuotojai džiaugėsi nuotaikingu Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Klaipėdos fakulteto miuziklo specializacijos studentų koncertu. Sveikinimais juos pagerbė ir Savivaldybių vadovai.
Savo balsais kerėjo miuziklo specializacijos studentai

Šventės vedėjas Karolis Paulikas, pasveikinęs susirinkusiuosius, pirmąjį į sceną pakvietė Plungės rajono savivaldybės merą Audrių Klišonį. „Jūs esate nuostabūs žmonės, kurie puoselėja tai, kas turbūt yra kiekvienam žmogui įgimta ir ką mes turim įgyti – kultūrą... Savaime vyksta tiktai blogi dalykai, o geriems reikia prisidėti. Reikia supratimo, suvokimo, palaikymo. Didžiuojuosi jumis. Tas turinys, kurį jūs įdedat į savo darbą, kurį sukuriat su mūsų visuomene, ypač su vaikais, jis neįkainojamas. Tai vertė, kurią mes įdedam į savo ateitį, į savo vaikus. Jūs esat tas visuomenės sluoksnis, kuris yra pakylėtas aukščiau, arčiau Dievo, sugebat pagauti mintį, ją realizuoti ir perteikti“, – gražių žodžių negailėjo meras.

nuotrauka
Renginio dalyviai
 

Lietuvos kultūros centrų asociacijos Tarybos narys Telšių apskrityje, Nevarėnų kultūros centro direktorius Albinas Šmukšta sveikindamas kolegas šmaikštavo, kreipdamasis į vietinę valdžią: „Ačiū, kad netrukdot, ačiū, kad padedat“, o Plungės kultūros centro direktoriui Romui Matuliui dėkojo už idėją švęsti šią dieną visiems kartu.

Kultūros darbuotojus sveikino ir dovanas dalino Rietavo kultūros centro direktorė Birutė Gedminaitė, Telšių kultūros centro direktorius Linas Ulkštinas, o Mažeikių kultūros centro direktorius Remigijus Jokubauskas paprašė visų „rokouteis žemaitėška“ ir pabrėžė, kad visi kultūros darbuotojai yra sielų daktarai, dvasingumo ugdytojai.

Tarp gausybės sveikinimų skambėjo pasaulinio garso miuziklų arijos, atliekamos talentingųjų LMTA Klaipėdos fakulteto studentų – žaviosios Ievos Andriulionytės ir jos bendrakursių Jono Ščerbiako ir Valerijaus Gončiarovo.

Jų pasirodymai džiugino akį ir glostė širdį tiems, kurie savo darbe dažniausiai būna užkulisiuose ir jaudinasi dėl į sceną išleidžiamų savo „kūdikių“, kaip dažnai tarp savų vadinamas pastatytas spektaklis, sukurtas šokis, nutapytas paveikslas ar kitas kultūros baruose dirbančio žmogaus širdies ir proto reikalaujantis kūrinys.

Susirinkusieji džiaugėsi ir Plungės kultūros centro šiuolaikinių šokių studijos „Hera“ šokėjų pasirodymu (vadovė Monika Aniščenko).

Gražiais sveikinimais kultūros darbuotojus apdovanojo Rietavo savivaldybės meras Antanas Černeckis, Telšių rajono savivaldybės vicemerė Agnė Jakavičiutė Miliauskienė, Mažeikių rajono savivaldybės vicemerė Živilė Undraitienė.

R. Matulis, metaforiškai kalbėdamas apie kultūros teikiamą gėrį, kvietė visus stabtelti ir atsigręžti į savo darbo rezultatus, pajusti jų vertę, pasidžiaugti jais. „Jūs esate verti pagarbos, jūs esate tie žmonės, nuo kurių priklauso tiek Lietuvos ateitis, tiek pasaulio gerovė“, – pakiliai kalbėjo renginio organizatorius ir nepamiršo įteikti padėkų Plungės rajono laikraščių redaktorėms už gražiai aprašytus rajono kultūros renginius.

„Kas yra Lietuvos veidas? Jeigu būtų tik politika, jis būtų gan liūdnokas. Ko žmogui reikia? Padėti nusišypsoti, susimąstyti apie gyvenimą, tiesiog sudaryti galimybę pailsėti. Ir tą darote jūs. Jūs esat mažos mažos Dievo dalelytės, leidžiat Dievo kūriniui šypsotis, ilsėtis, susimąstyt apie gyvenimą ir tiesiog gyventi“, – kultūros darbuotojų reikalingumą ir vertę pabrėžė Plungės parapijos klebonas ir dekanas Vytautas Gedvainis.

Pusiau oficialus renginys didžiojoje kultūros centro salėje nesibaigė kalbomis, dovanomis ir miuziklo arijomis. R. Matulis pakvietė visus į parodų salės erdvę, kurioje jau laukė vaišėmis nukrauti stalai, didžiulis tortas ir šokdinti svečius nusiteikusi grupė „Sing“ iš Klaipėdos.