Pasaulio klasikinės muzikos šedevrais pasotins publikos alkį

Koncerto organizatorių nuotrauka
Tarptautinė artistų trupė jau tradiciškai vasarą aplanko Renavo dvarą. Šiemet rugpjūčio 7 d. klasikos mėgėjams koncertuos operos ir belcanto atlikėjai solistai sopranas Aistė Širvinskaitė ir tenoras Donato Ravini (Italija). Solistams akompanuos patyrusi Kauno valstybinio muzikinio teatro koncertmeisterė pianistė Rūta Blaškytė. Renginį gražiai pristatys vedėja Vigailė Karpavičiūtė.

Ravini paruošė ištaigiai simpatišką programą. Čia puikuojasi Albeniz, Tosti, Granados, Bovio, Di Capua, Leoncavallo, Lorca ir kitų nemirtingi kūriniai.
„Be kultūros visuomenė miršta“, – sakė žymus kino kūrėjas, poetas ir filosofas Pier Paolo Pasolini. Juk tiesa, kad sudėtingose gyvenimo situacijose ir kai mūsų gyvybei gresia pavojus ne visada vaistai, kaukės ir medikai gali padėti. O muzika gali. Ji sukuria teigiamą mūsų organizmo ir minčių energiją.
Koncertą rengia Renavo dvaro sodyba ir koncertų organizatoriai bei kūrėjai „Klasikos degustacija“. Bilietus į koncertą rekomenduojama užsakyti iš anksto telefonu 8 615 46031.
Trumpai apie artistus:
Donato Ravini dainuoja, kuria ir pristato publikai klasikines programas. Mokėsi tarptautinėje G.Forzano operinio dainavimo akademijoje pas žymų Italijos baritoną, maestro ir kino aktorių Lino Puglisi. Stažavosi pas maestro Paolo Silveri ir kitus teatro ir kino mokytojus, tarp kurių yra Nobelio premijos laureatas Dario Fo, Silvano Agosti. Tenoras dainavo ir kūrė koncertuose su Italijos ir užsienio atlikėjais: Carlo Di Cristoforo, Antonio Pergolizzi, Alla Popova, An Sungmin, Ohgeon Yoon bei daugeliu kitų. Nuo 2015 m. D. Ravini nuolat koncertuoja Lietuvoje ir Latvijoje. Artistas yra italų klasikinio, operos ir neapolietiško dainavimo atlikėjas, jo mokykla ir stilius kilęs iš italų belcanto, kurį perdavė jo mokytojai.
Aistė Širvinskaitė, šiuo metu palangiškė. Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje baigė magistrantūros studijas, mokėsi primadonos prof. Irenos Milkevičiūtės klasėje. Stažavosi Virgilijaus Noreikos vadovaujamoje operos studijoje prie LNOBT. Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre sukūrė įsimintinų vaidmenų. Nemažai koncertavo su senosios muzikos ansambliu „Musica humana“. Yra trio „RAMuzika“ narė, kiekvienais metais pristato publikai po naują programą Lietuvos valstybinės filharmonijos repertuare.
Rūta Blaškytė – patyrusi koncertmeisterė ir pianistė. Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro koncertmeisterė. Šiuo metu dirba Kauno muzikiniame teatre, taip pat akompaniatore Vytauto Didžiojo universiteto Muzikos akademijos Dainavimo katedroje pas prof. Tomą Ladygą.