Pavasarinė romansų popietė Plungėje

Linos RUIBIENĖS nuotraukos
Šateikių kultūros centro vokalinis ansamblis „Saviti“
Penktadienio popietę į Akademiko A. Jucio progimnaziją rinkosi gausus būrys plungiškių bei svečių. Plungės trečiojo amžiaus universiteto (TAU) studentai ir dekanai čia surengė įspūdingo grožio koncertą „Pavasaris į širdį pasibeldė“.
Plungės moterų šokių kolektyvas „Mona jupė“

Lyrinėmis eilėmis šią šventę pradėjo pati renginio organizatorė ir fakulteto dekanė Janina Ramanauskienė. Ji nuoširdžiai padėkojo visiems, taip gausiai susirinkusiems – draugams, bičiuliams, svečiams, valdžios atstovams. Ir išties – erdvi A. Jucio progimnazijos salė buvo pilnut pilnutėlė žmonių. Plungės TAU dekanė taip pat visus susirinkusiuosius pasveikino su atbundančiu pavasariu, vis dažnesniais saulės spinduliais ir puikia nuotaika bei palinkėjo, kad nuo lūpų niekada nedingtų šypsenos.

O universiteto rektorius Stanislovas Tutlys savo ruožtu pasveikino į renginį atskubėjusį Plungės rajono savivaldybės merą Audrių Klišonį su trečia kadencija ir padėkojo už suteiktą visokeriopą pagalbą bei rūpestį.

Pats meras A. Klišonis išreiškė padėką J. Ramanauskienei bei S. Tutliui, kurie, netausodami savęs ir savo jėgų bei laiko, skiria visą dėmesį universitetui. Šiems Plungės TAU vedliams linkėta neblėstančios ištvermės ir stiprios sveikatos.

nuotrauka
Iš kairės: A. Klišonis, J. Ramanauskienė ir S. Tutlys
 

Prie gausių sveikinimų prisidėjo ir Seimo narys Jonas Varkalys, visiems linkėjęs, kad atėjęs pavasaris širdyse išsilaikytų kuo ilgiau, kad visada lydėtų džiugesys, nauji planai ir darbai. Politikas prisipažino buvęs maloniai nustebintas Plungės TAU kovo mėnesio prograos ir negalėjęs patikėti savo akimis, kad laisvų dienų savaitėje beveik nėra.

„Labai nudžiugau išvydęs, kad pas jus kiekvieną dieną vyksta įvairūs užsiėmimai, paskaitos, susirinkimai, būreliai, mankštos ir visa kita. Nuoširdžiai dėkoju visai universiteto vadovybei už tą sunkią naštą, kurią nešate ant savo pečių be jokio išankstinio padėkos žodžio ar atlygio“, – kalbėjo J.Varkalys.

Po sveikinimų pirmoji į sceną žengė aksominio balso solistė Edita Adomeckienė ir visiems klausytojams dovanojo lyrinę dainą. Kiek vėliau savo grakščius šokio judesius demonstravo ir TAU šokėjos „Mona jupė“ bei moterų ansamblis „Širdies melodija“.

nuotrauka
Solistė Edita Adomeckienė
 

Į romansų popietę atvyko ir gausus būrys kviestinių svečių iš Mažeikių – TAU moterų ansamblis „Volungėlė“, kuris klausytojus džiugino ne tik balsais, bet ir kanklių melodijomis. Po šio pasirodymo į sceną žengė ir Šateikių kultūros centro vokalinis ansamblis „Saviti“. Jo solistai, pritariami gitaros ir akordeono akordų, kaip reikiant išjudino visus žiūrovus.

nuotrauka
 Mažeikių TAU moterų kanklių ansamblis „Volungėlė“
 

Po nuotaikingo ir smagaus šateikiškių pasirodymo juos scenoje pakeitė kitas Mažeikių TAU kolektyvas „Širdies aidai“ ir poezijos skaitovė Janina Macenienė.

Plojimais palydėjus mažeikiškius, renginio organizatorė J. Ramanauskienė visų susirinkusiųjų paklausė, ar šie norintys trumpos pertraukėlės. Bet vos iš salės išgirdo garsų šūksnį NE, tuoj pat visus paragino atsistot nuo kėdžių ir padaryti nedidukę mankštą.

nuotrauka
Renginio organizatorė Janina Ramanauskienė
 

Antroje renginio dalyje savo kerinčiais balsais džiugino dar vienas Mažeikių kultūros centro meninis ansamblis „Trijulė“, kuriam vadovauja režisierius, poetas, kompozitorius, aktorius Stanislovas Žebrauskas.

Visi buvo ne tik pakerėti nuostabiai skambančių balsų, už širdies griebiančių žodžių, bet ir braukė juoko ašaras, mat pasirodymo metu netrūko ir linksmų juokų.

Renginio pabaigoje nuskambėjo bendra „Giminių daina“, kurios metu, kas susikibę rankomis, kas palinguodami į šonus, traukė posmą po posmo.

Po koncerto J. Ramanauskienė ir S. Tutlys visus pasirodymų dalyvius maloniai pakvietė dar kartą sugrįžti ant scenos ir įteikė padėkos raštus bei suvenyrus.