Plungės liūtai sukūrė dar vieną stebuklą

Gintarės KARMONIENĖS nuotraukos
Geros nuotaikos dozę dovanojo Arvydas Liutika ir Vytautas Tumas
Šeštadienį Plungės kultūros centre vienas po kito surengti du įspūdingi koncertai, į kuriuos plungiškius bei svečius pakvietė Plungės „Lions“ klubo, šiemet mininčio dvidešimties metų gyvavimo jubiliejų, vyrai. Kaip po koncerto įspūdžiais dalinosi klubo prezidentas Petras Gotautas, ilgai lauktas jubiliejinis koncertas sprogo garsiai, it atominė bomba. Ir jis nė kiek neperdėjo. Šiųmetis renginys pranoko visų lūkesčius – dėl kilnaus tikslo, o kartu ir norėdami paminėti savo gražią sukaktį, klubo vyrai scenoje užkūrė tikrą vakarėlį, kuriame gerą nuotaiką dovanojo žinomus Lietuvos ir užsienio atlikėjus įkūniję plungiškiai bei charizmatiškieji televizijos ir radijo laidų vedėjai Livija Gradauskienė bei Žygis Stakėnas. Pastariesiems buvo patikėtas renginio vairas.
Koncerto „Liūtų jubiliejus“ metu surinktos lėšos, kaip ir kiekvienais metais, skirtos negalią turinčių mūsų krašto vaikų gyvenimo kokybei pagerinti. Antrus metus iš eilės nepamiršta prisidėti ir prie mūsuose gyvenančių ukrainiečių vaikų šviesesnio rytojaus.
Vedėjus L. Gradauskienę ir Ž. Stakėną (kairėje) pristatė Rimantas Gentvilas

Žvilgsnis atgal

Vienus geriausių vedėjų per visą „Lions“ klubo paramos koncertų istoriją, kaip sakė patys organizatoriai, L. Gradauskienę bei Ž. Stakėną į sceną atlydėjo Rimantas Gentvilas. Žodžių kišenėje neieškantis plungiškis, vos užlipęs į sceną, paskleidė melagystę apie 20 valandą neva įvyksiantį dar vieną paramos koncertą, kurį, jo žodžiais, užpirko Seimas ir Vyriausybė. R. Gentvilas Balandžio 1-osios proga porino, kad trečiajame koncerte dar yra laisvų vietų, todėl ragino publiką kuo skubiau pasidalinti šia žinia su artimaisiais ir bičiuliais. Vieni į šį „Lions“ klubo nario pokštą iškart numojo ranka, o štai kiti patikėjo ir taip iš namų išviliojo nemažą būrį plungiškių. Gerokai prieš 20 valandą jie rikiavosi prie Kultūros centro, tačiau, supratę, jog buvo apgauti, netrukus gręžėsi namo.

Smagių pajuokavimų nestokojo ir L. Gradauskienė bei Ž. Stakėnas, negalėję atsistebėti, jog scenoje šventę kuria realiame gyvenime svarbias ir rimtas pareigas užimantys plungiškiai. Anot vedėjų, pamačius, kokie kūrybingi ir šmaikštūs gali būti Plungės valdininkai, nebaisu ir į Savivaldybę užsukti.

Tarp į sceną žengusių „liūtų“, įkūnijusių vieną ar kitą atlikėją, buvo ne tik vietos politikai, bet ir teisininkai, verslininkai, kiti aktyvūs plungiškiai, kurie dėl gražaus tikslo – paramos vaikams – nepabijojo iš savęs pasijuokti ir sukurti įsimintiną šventę publikai. O ši tiesiog ūžė jau nuo pirmojo koncerto pasirodymo.

nuotrauka
Grupę „Bavarija“ atgaivino Audrius Šapalas, Ričardas Jocys ir Gediminas Norvaišas
 

Tiesa, prieš juos trumpai prisiminta klubo istorija, pagerbti nuo pirmųjų dienų klubo veikloje besisukantys „liūtai“ – Algirdas Pečiulis, Aidas Kėsas, Artūras Urniežius, Audrius Misiūnas, Rimas Bendorius, Rolandas Mačiuitis ir Raimondas Doviltis. Jiems dėkota už tarnystę, ištikimybę bei tradicijų puoselėjimą.

Šiuo metu Plungės „Lions“ klubas, kuris yra vienas didžiausių Lietuvoje, vienija 29 narius. Per dvidešimt metų padarytas ne vienas gražus darbas, paaukota apie 500 tūkst. eurų. Pagrindinės klubo pajamos – kasmetinio paramos koncerto metu surinktos lėšos, kurių dėka prašviesėja bėdos ištiktų plungiškių šeimų gyvenimas.

nuotrauka
 P. Gotautas pasidžiaugė geros valios žmonių pagalba

„Visi kartu mes siekiame bendro tikslo – padėti savo bendruomenei, siekiame, kad gyventi Lietuvoje būtų gera“, – sako Plungės „liūtai“, į kurių jubiliejinį koncertą, šeštadienį Kultūros centrą drebinusį net du kartus, susirinko ne tik gausus būrys plungiškių, bet ir svečių iš kitų miestų „Lions“ klubų. Gražų renginį savo apsilankymu pagerbė ir Seimo Pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, lydima Seimo nario Jono Varkalio bei Plungės rajono savivaldybės mero Audriaus Klišonio. Viename iš koncertų dalyvavo ir Plungės šv. Jono Krikštytojo parapijos klebonas dekanas Vytautas Gedvainis, pasidžiaugęs „liūtų“ daromais darbais.

nuotrauka
Žavingieji mariačiai, kuriuos suvaidino Antanas Milvydas, Edmundas Samulionis ir Mindaugas Vilnius
 

Scenoje – įspūdingi pasirodymai

Kūrybiškumu trykštantys klubo vyrai paruošė tokią programą, kad nuoboduliui nė akimirkai neliko laiko. Susirinkusieji ūžė nuo įsimintinų pasirodymų ir tarpusavyje šnabždėjosi, jog „liūtai“ visada moka nustebinti, tačiau šįkart jie pranoko patys save. Liaupsių kliuvo ir renginio vedėjams.

nuotrauka
Grupei „Gipsum king“, kurią įkūnijo Gediminas Norvaišas, Darius Jankauskas ir Aidas Kėsas, po tariamų traumų koncertuoti sekėsi sunkiau

Šventinę programą klubas, kaip ir ankstesniais metais, paruošė ir sustygavo pats. Su kiekvienais metais, kaip patys sakė, jų drąsa ir pasitikėjimas auga, neblėsta ir kūrybinių idėjų šaltinis. Jį papildyti padeda klubo naujokai. Jų šiemet – net trys: Vytautas Uznys, Antanas Rūtė ir Mindaugas Vilnius, tad šeštadienio koncertas jiems buvo debiutinis.

Nataliją Bunkę įkūnijęs A. Rūtė tiesiog „susprogdino“ salę. Ši skendo šūksniuose ir plojimuose, kuomet scenos divą vaidinęs A. Rūtė drauge su Remį Retro parodijavusiu Svajūnu Sungaila traukė puikiai visiems žinomą dainą „Panelė verta milijono“.

nuotrauka
Nataliją Bunkę ir Remį Retro įkūniję A. Rūtė ir S. Sungaila privertė publiką šėlti
 

Scenoje buvo galima išvysti visą būrį „Lions“ vyrų įkūnytų mūsų šalies bei užsienio muzikinio pasaulio žvaigždžių – Saulių Prūsaitį, Vidą Bareikį, Laimą Žemaitytę, Fredį Merkurį, grupes „InCulto“, „Bavarija“, „Patruliai“ ir kitus atlikėjus. Pasirodė ir visus iki sielos gelmių sujaudinusi viešnia iš Ukrainos Olena Enko.

nuotrauka
Darius Jankauskas įkūnijo Fredį Merkurį
 

Parama vaikams

Pasibaigus koncertams, pasidžiaugta gražiai paminėtu klubo jubiliejumi bei akcentuotas pagrindinis šio renginio tikslas. Kaip sakė šiųmetinis klubo prezidentas P. Gotautas, vien dėl to, kad žmonės įsigijo bilietus į šiuos koncertus, pagalbos ranką bus galima ištiesti sunkiai sergančiai devynmetei Gabrielei, kuriai reikalingos sudėtingos operacijos, medikamentai ir kitos medicininės priemonės, taip pat sunkiai besiverčiančiai daugiavaikei šeimai, kurioje – net dešimt vaikų. Pagalbos reikia ir penkiarių Eimantui, ir šešerių Juliui. Gerumo ranka apglėbs ir pustrečių Evoną. Iš surinktų lėšų bus pagelbėta ir ukrainiečiams vaikams, kurie, bėgdami nuo karo, su artimaisiais apsigyveno Plungėje. Tokių – apie šimtas.

„Viso to – prisidėti prie žmonių gerovės – nebūtų buvę įmanoma be jūsų“, – kreipdamasis į publiką kalbėjo prezidentas.

Gražiais plungiškių „liūtų“ darbais pasidžiaugė ir Lietuvos „Lions“ klubų gubernatorė Jolanta Gulbinienė, vicegubernatorė Audronė Balčiūnienė ir II vicegubernatorė Imantė Dirgėlienė, kurios atvyko ne tuščiomis – su dovanomis bei padėkos raštais klubo senbuviams bei naujokams. „Apie jūsų paramos renginį ir pasirodymus legendos sklando visoje Lietuvoje, – Plungės „liūtus“ gyrė viešnios.

Renginį tradiciškai vainikavo bendrai sudainuota „Naujų draugų daina“
Smagų pasirodymą dovanojo Alvidas Žebrauskas ir jam talkinusi žavingoji Rita