Plungės „liūtai“ vėl žada įsimintiną paramos koncertą

Gintarės KARMONIENĖS nuotraukos
Plungės „Lions“ klubas šiemet žada dar įspūdingesnį koncertą
„Liūtai“ tęsia gerus darbus Plungėje“, – kalbėjo Plungės „Lions“ klubo nariai, trečiadienį žurnalistus pakvietę į spaudos konferenciją ir pranešę, jog ir šiemet tęs savo tradiciją – surengs paramos koncertą. Plungiškių ir ne tik taip laukiamo renginio misija išlieka ta pati – surinkti kuo daugiau lėšų negalią turintiems mūsų krašto vaikams. Šiųmetis koncertas, kuris, pasak klubo narių, turėtų pranokti prieš tai buvusius, Plungės kultūros centrą sudrebins jau balandžio šeštąją. Kaip jau tapo tradicija, „liūtai“ į sceną žengs du kartus, mat vyks dieninis ir vakarinis koncertai, į kuriuos kvietimus galima įsigyti kreipiantis į klubo narius.

Parama nenutrūksta ištisus metus

Klubo prezidentas Rimantas Balsys pasakojo, jog „Lions“ veikla nenutrūksta visus metus – klubo nariai aktyviai remia bėdos ištiktas Plungės krašto šeimas, garsiai nekalbėdami apie tai, kam ir kiek kartų ištiesta pagalbos ranka.

Antai praėjusią savaitę „liūtas“ Alvidas Žebrauskas vienai šeimai nuvežė keletą palečių briketų. Per metus ne viena šeima kreipiasi su prašymu pagelbėti ir klubas nelieka kurčias.

Prisidedama ir prie Plungės darželių bei mokyklų gerovės. O kur dar gausybė labdaringų renginių, vykstančių už mūsų miesto ribų. „Plungės „liūtų“ gerumas nesibaigia ties Plunge. Stengiamės, dirbame, aukojame“, – kalbėjo klubo nariai.

Žada vieną geriausių koncertų

Nors Plungės „Lions“ klubo, vienijančio per trisdešimt kilnios širdies ir visada padėti pasirengusių narių, labdaringa veikla nenutrūksta visus metus, vis tik didžiausias rūpestis yra kasmetinis paramos koncertas. „Liūtams“ malonu, jog į jį žmonės renkasi taip gausiai. „Jei Kultūros centras užsipildo net du kartus per dieną, vadinasi, mes einame teisingu keliu, parodome, kas žmonėms patinka“, – kalbėjo klubo prezidentas.

Įsimintiną reginį ir puikų laiką klubas žada kiekvienais metais, tačiau šiemet neva koncertas bus dar įspūdingesnis. Tiesa, visų jo detalių renginio organizatoriai, kaip ir ankstesniais metais, neatskleidė, sakė norintys išlaikyti intrigą, bet pažadantys publikos nenuvilti.

Koncerto temą šįkart įkvėpė žinia apie specialią kapsulę mėnulyje, kurioje saugoma ne tik skaitmeninė meno kūrinių galerija, bet ir muzikiniai kūriniai. „Kadangi šio projekto sumanytojai nesusirišo su Plungės „liūtų“ klubu ir mūsų informacija į Mėnulį nenukeliavo, sugalvojome, kad reikia patiems nugabenti savo muziką ten, padarant „liūtų“ kosminę odisėją“, – juokavo Gediminas Norvaišas, taip atskleisdamas šiųmečio paramos koncerto temą – „LIONS kosminė odisėja“, kurios metu į sceną žengsiantys klubo nariai ketina apkeliauti visas planetas ir kartu spręsti žemės problemas.

nuotrauka
G. Norvaišas atskleidė, jog šiemet koncerto tema „LIONS kosminė odisėja“
 

Koncerte tradiciškai skambės pačių „liūtų“ atliekamos dainos, o jo vairas bus patikėtas Lietuvoje žinomam veidui, kurio pavardė, kaip ir anksčiau, iki koncerto liks paslaptyje.

Parama – keturioms šeimoms

Klubo narys Aidas Kėsas sakė, jog „liūtai“ kiekvieną kartą stengiasi paruošti kuo įdomesnį koncertą, kad į jį atėję žmonės gerai praleistų laiką, kad bent trumpam visas bėdas pamirštų ir į koncertą pakviesti ligoniukai.

Kaip ir kiekvienais metais, už kvietimus surinkti ir per koncertą suaukoti pinigai bus skirti Plungės rajono vaikams, turintiems sveikatos problemų – šiemet gerumo ranka apglėbs keturias mūsų krašto šeimas.

„Liūtai“ patikino, jog visos koncerto metu surenkamos lėšos nukeliauja ten, kur jų labiausiai reikia – negalią turintiems mūsų krašto vaikams. „Nė centas nepraslysta pro šalį. Kritikams norėtume palinkėti patiems padaryti nors po vieną gerą darbą arba užlipti į sceną padainuoti.“

O patys „liūtai“ nebijo koncerto dieną nusimesti švarkus bei kaklaraiščius ir persikūnyti į dainininkus, dažnai tai darant per juoko prizmę, kaip patys sako, pasiverčiant į klounus.

Publikai pasirodyti teks ir naujiesiems klubo nariams, tarp kurių – į „liūtų“ šeimą sugrįžęs žurnalistas, kraštotyrininkas Eugenijus Bunka bei Platelių seniūnas Robertas Šimkus.

Naujokai ir senbuviai balandžio 6 dieną sukurs smagią šventę, kuri dėmesio lauks du kartus – dieninis koncertas vyks 15 valandą, o vakarinis Kultūros centrą sudrebins 18 valandą. Tiek per vieną, tiek per kitą publiką džiugins ta pati programa. Dėl kvietimų reikia kreiptis į Plungės „Lions“ klubo narius. Vakarinio koncerto kvietimo kaina – 40 eurų, dieninio – 20 eurų.

Plungiškių ir ne tik laukiamam renginiui „liūtai“ jau intensyviai ruošiasi – daro garso įrašus, filmuojasi ir repetuoja. „Bus labai linksma“, – žada klubas ir ragina plungiškius nesnausti, o skubėti įsigyti kvietimus, kurie, ne paslaptis, išgrobstomi akimirksniu.