Plungės šokėjai skina pergales

Šokių klubo „Žingsnis“ nuotr.
Šokėjai N. Vaškys, A. Stuopelyte, E. Bertašiūtė, D. Kniukšta, J. Riklevičiūtė ir K. Sodys su treneriais
Praėjusį savaitgalį po pusantrų metų trukusios pertraukos Alytuje vyko Lietuvos 10-asis šokių čempionatas-pirmenybės. Ir nors karantino metu šokių užsiėmimai vyko itin sudėtingomis sąlygomis, tai visiškai nesutrukdė puikiai pasirodyti Klaipėdoje ir Plungėje veikiančio šokių klubo „Žingsnis“ atstovams. Net trys plungiškių poros – Nojus Vaškys ir Auksė Stuopelytė, Dominykas Kniukšta ir Elinga Bertašiūtė bei Kristupas Sodys ir Jogailė Riklevičiūtė – čempionate iškovojo tris aukso, du sidabro ir du bronzos medalius.

Dar viena pora – Eimantas Eirošius ir Azzurra Cotticelli – papildė klubo pergalių krepšelį pirmąja vieta pirmenybėse. Į čempionato finalą pateko ir Kristupas Mlinskas su Emilija Ulčinaite, užėmę penktąją vietą. Ketvirtąsias vietas pirmenybėse užėmė Arnoldas Jonušas su Žilvine Šakinyte ir Antanas Karalius su Emilija Paulauskaite.

„Jau 22 metus sėkmingai garsiname Klaipėdos ir Plungės vardą šokių pasaulyje, – kalbėjo „Žingsnio“ vadovas Martynas Kūra. – Tačiau šie metai sportinių šokių atstovams buvo tikrai nelengvi. Dėl pandemijos kurį laiką treniruotės apskritai nevyko, daug kur susirinkusios grupės neišsilaikė. Laimei, mums pavyko ne tik išsaugoti savo šokėjus, bet ir prisitaikyti prie naujų iššūkių, pavyzdžiui, užsiėmimų nuotoliniu būdu. Puikiai suprantu, kad artimiausiu metu dirbti teks būtent taip, tačiau labai džiaugiuosi, kad, nepaisant visų nepalankų aplinkybių, mūsų klubo poros pasirodė gerai, o mes dar kartą įrodėme, kad turime stiprių, puikiai su vaikais dirbančių ir visoje Lietuvoje vertinamų trenerių“.

Susijusios naujienos