„Širdies melodijos“ šventė veiklos dešimtmetį

Linos RUIBIENĖS nuotraukos
Kolektyvas „Širdies melodijos“ ir vadovė R. Černeckienė
Praėjusio antradienio popietę „Ryto“ pagrindinės mokyklos salėje Plungės trečiojo amžiaus universitetas (TAU) paminėjo naujų mokslo metų pradžią ir moterų ansamblio „Širdies melodijos“ dešimties metų jubiliejaus sukaktį.
nuotrauka
„Ryto“ pagrindinės mokyklos salė buvo pilna Plungės TAU narių ir juos pasveikinti atėjusių svečių
 

Kasmet gausėja studentų

Lyrinėmis eilėmis šią šventę pradėjo jos organizatorė ir TAU dekanė Janina Ramanauskienė. Ji nuoširdžiai padėkojo visiems, taip gausiai susirinkusiems – draugams, bičiuliams, svečiams ir valdžios atstovams.

„Ryto“ pagrindinės mokyklos salė buvo pilnut pilnutėlė TAU studentų. Dekanė pasveikino juos su naujais mokslo metais, palinkėjo stropiai lankyti paskaitas, sužinoti ir išmokti naujų dalykų, nestokoti puikios nuotaikos ir kad nuo lūpų niekada nedingtų šypsena.

Kaip ir ankstesni, taip ir šie mokslo metai buvo pradėti skambant TAU himnui.

Plungės trečiojo amžiaus universitetas – tai didžiausias pagyvenusių žmonių sambūris visame rajone, vienijantis per 300 narių. Šiais metais į TAU gretas įsiliejo dar dvi dešimtys naujų narių. Per 11 gyvavimo metų tvirtai nusistovėjo veiklos struktūra, turinys ir tradicijos, o šiuo metu universitete veikia keturi fakultetai: sveikatos, kultūros, namų ūkio ir pasaulio pažinimo. Taip pat gyvuoja ir trys klubai: moterų, poezijos mylėtojų ir diskusijų.

Veikia du saviveiklos kolektyvai: šokių grupė „Mona jupė“ ir šiandien savo dešimties metų sukaktį švenčiantis moterų ansamblis „Širdies melodijos“.

Apžvelgė praėjusius metus

Universiteto rektorius Stanislovas Tutlys priminė, kad TAU yra gana autonomiška organizacija, mat turi ne tik savo vėliavą, himną ar atributiką, bet ir demokratiškai išrinktą valdžią, savo vidaus ir išorės ryšius. Pajuokaudamas rektorius pridūrė, kad iki pilnos nepriklausomybės trūksta tik savų pinigų.

Anot jo, universiteto studentai labai noriai lanko paskaitas ir kitus užsiėmimus. Tik įsisukęs koronavirusas bvo truputį sulėtinęs šią veiklą, bet galiausiai viskas vėl stojo į savo vėžes.

„Pagrindinė mūsų nuostata yra tokia, kad žmonėms, kurie čia ateina, būtų gera, įdomu, kad vyrautų gera nuotaika. Blogai nuotaikai, pykčiui ar apkalboms mes paprasčiausiai neturime laiko“, – kalbėjo S. Tutlys.

Universiteto rektorius išreiškė didžiulę padėką rėmėjui Plungės sporto ir rekreacijos centrui bei jo vadovui Alvydui Viršilui ir pavaduotojai Rasai Valančienei. Centras senjorus kviečia į sportinius užsiėmimus, išvykas. Antai užpraėjusią savaitę net trisdešimties žmonių kolektyvas turėjo progą pabuvoti prie jūros.

TAU užsiėmimai ir veikla atsispindi ir leidžiamame sienlaikraštyje, kaupiama įvairi informacija, nuotraukos su prasmingu tikslu – palikti ateities kartoms. Ypač garbingą vietą, anot S. Tutlio, kronikoje užims praėjusiais metais dešimtmečio proga išleista knyga „Rudenėjančiu taku“.

Sveikinimų gausa

Prie gausių sveikinimų prisidėjo ir Seimo narys Jonas Varkalys. „Šiandien yra didelė šventė, nes jūsų kolektyvas jau turi per 300-us narių, kuriuos reikia ne tik sudominti veiklomis, bet ir organizuoti įvairius kitus darbus. Kiek naktų nemiegotų, kiek pastangų ir pasiruošimo...“ – kalbėjo svečias.

Seimo narys namų ūkio fakulteto dekanei Olgai Augustinavičienei už nenuilstantį atsidavimą, idėjas ir pasiūlymus įteikė padėkos raštą.

nuotrauka
Namų ūkio fakulteto dekanei O. Augustinavičienei Seimo narys įteikė padėką
 

Taip pat padėkos ir sveikinimo žodžius tarė visam „Širdies melodijos“ kolektyvui bei jo vadovei Rūtai Černeckienei.

Plungės rajono savivaldybės vicemeras Žydrūnas Purauskis, tardamas sveikinimo žodį, pasidžiaugė TAU narių gyvenimiška patirtimi, pramintu taku ateities kartoms, pasiekimais ir prasmingomis veiklomis.

„Duok Dieve Jums sveikatos ir galimybės toliau sėkmingai vystyti ir plėtoti pradėtus darbus“, – linkėjo Ž. Purauskis.

Šokėjų ir dainininkų pasirodymai

Po sveikinimo kalbų atėjo eilė koncertinei programai. Bet prieš tai gražią sukaktį švenčiančio ansamblio „Širdies melodijos“ vadovė R. Černeckienė visiems priminė kolektyvo istoriją, taip pat uždegtos žvakelės už Anapilin išėjusius ansamblio narius.

Pirmiausia į sceną buvo pakviestos ansamblio pradininkės bei kiti kolektyvo nariai. Įvairiausius šokius pademonstravo šokių kolektyvas „Mona jupė“, vadovaujamas Aidos Brazdeikienės.

Na, o pagrindiniai vakaro svečiai buvo iš Kauno muzikinio teatro atvykę solistai Vlada Mikštaitė ir Mindaugas Zimkus bei akomponatorė Paulė Gudinaitė, dovanoję ne vieną nuostabaus grožio širdį virpinantį kūrinį.

nuotrauka
Dekanė J. Ramanauskienė negailėjo gražių žodžių visiems kolektyvams ir atlikėjams