TABASCO: „Visos mūsų dainos – iš dūšios“

Gintarės KARMONIENĖS nuotraukos
Grupė „Tabasco“ jubiliejaus proga savo gerbėjus kviečia į įsimintiną koncertą
Grupės „Tabasco“, kurią, kaip juokauja patys kolektyvo nariai, sau priskiria tiek Plungė, tiek Klaipėda, pristatinėti nereikia. Tai – scenos veteranai, savo istoriją kurti pradėję prieš daugiau nei du dešimtmečius. Jų dainos skamba tiek per privačias ar įmonių šventes, tiek per miestelių ir miestų renginius. O kur dar daugybė koncertų. Vienas jų jau greitai – lapkričio 17-ąją – sudrebins Plungę. Šiuo koncertu „Tabasco“ pažymės šiemet minimą savo veiklos 25-metį. „Pažadame – koncertas, kuriame pasirodys ir mūsų draugai, bus įsimintinas. Tad visų labai laukiame“, – kalbėjo grupės lyderis Gediminas Norvaišas.
nuotrauka
G. Norvaišas džiaugiasi, kad grupė iki šiol yra klausoma

Jubiliejaus proga – koncertas

„Tabasco“ tikisi, jog į jubiliejinį koncertą, vyksiantį Plungės kultūros centre, susirinks daug žmonių. Juo labiau kad savo dainomis džiugins ne tik gražią kūrybinės veiklos sukaktį šiemet švenčiantys „Tabasco“ nariai – plungiškiai G. Norvaišas (vokalas) ir Edmundas Noreika (gitara, vokalas) bei klaipėdiečiai Robertas Kamarauskas (mušamieji) ir Algirdas Zigmantas (klavišiniai, vokalas), – bet ir jų bičiuliai: muzikos legenda Stepas Januška, nuostabaus balso savininkė Asta Pilypaitė, žavingoji dainų autorė ir atlikėja Laura Remeikienė, energingasis Šarūnas Mačiulis bei liaudiškos muzikos ansamblis „Jonis“.

Kolektyvas žada klausytojų širdis pasiekti ne tik jau gerai visų žinomomis dainomis, kurių dažna tapusi hitu, bet ir naujomis. Pasitikdama 25-metį grupė „Tabasco“ naujam gyvenimui prikėlė ir seną, dar 1984 metais Alvydo Jegelevičiaus parašytą dainą „Smuiko stygos“.

„Džiaugiamės patys nauju šios dainos skambesiu. Tad per koncertą išgirsite ir ją, ir dar daug kitų gražių dainų“, – kalbėjo Gediminas. Pasak jo, „Tabasco“, kaip ir visada, publikai dovanos ne tik savo kūrinius, kurių autoriai – grupės nariai Algirdas ir Edmundas, bet ir kitų atlikėjų dainų.

Norėdami deramai paminėti savo gyvavimo sukaktį, „Tabasco“ planuoja ir turą po Lietuvą, tik jį dėl didelio koncertinių salių įvairiuose miestuose užimtumo tenka atidėti pavasariui. Kolektyvas juokauja, jog, švenčiant 25-metį, derėtų aplankyti bent jau 25 koncertų sales. Mat švęsdami 20-ies metų jubiliejų grupės nariai buvo suplanavę 20-ies koncertų turą.

„Planas kaip ir buvo įgyvendintas. Teko atsisakyti tik trijų koncertų. Sutrukdė netikėtai užklupusi pandemija, dėl kurios išsitęsė ir pats turo laikas“, – prisimindami ankstesnius jubiliejinius metus kalbėjo „Tabasco“ vyrai.

Planuose – naujas albumas

1998-asiais plungiškių įkurta grupė jubiliejinius metus norėtų įprasminti ir nauju albumu. „Jei viskas pasiseks, jubiliejinis albumas tikrai išeis. Tik dar žiūrėsime, kokia forma. Tikimės, kad niekas nepakiš kojos“, – artimiausiais planais dalijosi „Tabasco“ lyderis.

Naujausias grupės „kūdikis“ – albumas „Pareis diena“ – dienos šviesą išvydo prieš penkerius metus. Iš viso kolektyvas savo gerbėjams yra padovanojęs 6 dainų albumus. Pirmasis – „Vienintelis kelias“ – pasirodė 2002-aisiais, antrasis – „Pakeliui“ – klausytojus pasiekė 2004-aisiais. Dar po dvejų metų išleistas albumas „Šiandien arba rytoj“, kuriame – populiarių pasaulinių hitų perdirbiniai. Minint grupės dešimtmetį pasirodė albumas „Geriausios dainos“, o 2013-aisiais – „Mūsų dienos, mūsų naktys“. Dalis dainų yra sugulusios ir į rinkinius.

Reikšmingi grupei ir 2009-ieji, kada LRT televizija nufilmavo gyvo garso koncertą – jis išleistas DVD formatu.

Žinoma, grupės „Tabasco“ dainos skambėjo ir iki šiol skamba ir įvairių švenčių, festivalių bei koncertų metu.

Kaip prisiminė kolektyvo nariai, buvo metas, kai per metus tekdavo surengti per 200 koncertų. Dabar jų kiek mažiau – iki šimto. Toks koncertų skaičius rodo, kad „Tabasco“ – iki šiol populiari grupė, išlaikanti savo gerbėjus savitu muzikiniu stiliumi.

Nors, kaip minėjo Gediminas, naujovių kolektyvas taip pat nevengia. „Per savo gyvavimo laikotarpį išlaikėme savo stilių, bet atsiranda ir naujų spalvų kūryboje. Nors balso tembrai ir instrumentai – tie patys“, – pasakojo vokalistas.

Jam antrino ir kolegos Algirdas bei Edmundas, pasak kurių, tiek metų tęsiant kūrybinę veiklą, galima sau leisti kažkiek ir paeksperimentuoti, nuo savęs per daug nepabėgant. Publikai, anot jų, tai patinka. Geriausias to įrodymas – kai po koncerto žmonės prieina ir padėkoja už gerą laiką, gražiai suskambėjusias dainas.

Grupėje – naujas būgnininkas

Šiuo metu, kaip jau minėta, grupę veda keturi jos nariai – G. Norvaišas, E. Noreika, 2015-aisiais amžinojo poilsio atgulusį Rimvydą Vagonį pakeitęs A. Zigmantas ir R. Kamarauskas, kuris prie kolektyvo prisijungė 2020-ųjų pavasarį, pakeisdamas ilgametį „Tabasco“ būgnininką Edmą Jušką. Robertas prieš tai koncertuodavo su gerai žinomu dainininku Kęstučiu Jablonskiu, o Algirdas – buvęs grupės „Nerija“ narys.

Daugiau pokyčių grupėje per prabėgusius metus nebuvo, nors, kaip sakė Gediminas, 25 metai – didelis laiko tarpas. „Ketvirtis amžiaus kolektyvui – daug. Be to, tai – aktyvus koncertine veikla laikotarpis. Būna, kad 30 metų gyvuojantys kolektyvai per metus kartą surengia koncertą, o mes visu tempu koncertuojam, dirbam“, – džiaugėsi plungiškis, kuris šiuo metu drauge su kitais „Tabasco“ nariais aktyviai ruošiasi jau lapkričio 17 dieną, 19 valandą, Plungės kultūros centre vyksiančiam jubiliejiniam koncertui.

Bilietai į šį koncertą – jau prekyboje, juos galima nusipirkti Kultūros centro kasoje arba Medusa.lt svetainėje.

Grupė „Tabasco“ nekantraudama laukia susitikimo su jumis.