Užsiėmusio žmogaus kūrinių paroda

Užsiėmusio žmogaus kūrinių paroda

Užsiėmusio žmogaus kūrinių paroda

Kuršėnuose, Etninės kultūros ir tradicinių amatų centre, atidaryta šiaulietės tautodailininkės Irenos Gaidamavičienės darbų paroda.

Algimantas BRIKAS

brikas@skrastas.lt

Paroda labai įvairi eksponatais. Žvilgsnį traukia mezginiai, lengvumo, trapumo įspūdį kuriantys papuošalai, fotografijos, smulkūs keramikos kūrinėliai.

Šiaulietė menotyrininkė Michalina Adomavičienė pažymėjo autorės darbštumą ir jos juvelyrinį požiūrį į atliekamus darbelius. Austi lino rankšluosčiai – puikiai užbaigti, patalpoms papuošti skirti bumbulai – kruopščiai padaryti. Darant mažyčius kūrinėlius, nepersistengta, atrodytų, viskas savo vietose. Visa tai byloja autorės kūrybinį brandumą.

Menotyrininkui Vyteniui Rimkui parodoje labiausiai patiko du piešinukai, kuriuose tartum užkoduotas autoriaus ateities gyvenimas – kad jis su daile, su grožiu nesiskirs.

Įvairioje visuomeninėje veikloje aktyviai dalyvaujanti I. Gaidamavičienė atidarant parodą sakė, jog tie jos darbeliai – tai pomėgis, tai kasdienybė. Pradėjo siuvinėti dar vaikystėje prie žibalinės lempos. Ir dabar – atsisėdi vakarais ir darbuojiesi. Padarai ką nors – ir džiaugiesi gražumu.

Kai kuriems parodos eksponatams – daugiau kaip penkiasdešimt metų.

Etninės kultūros ir tradicinių amatų centro, kuriame surengiama įvairių parodų, direktorė Birutė Poškienė sako, kad spontaniškai kilo mintis „iš pašalės“ pasikviesti žmogų, kuris parodytų, kad menininkas gali būti ir įvairiapusis. Juk jau yra įprasta tapę rengti vien keramikos ar tekstilės parodas.

Autoriaus nuotr.

KŪRĖJA: Irena Gaidamavičienė pamėgo kurti įvairius darbelius.

ĮSPŪDIS:Irena Gaidamavičienė (viduryje) aplankiusiesiems parodą pasakojo apie savo kūrybą.

DOVANA: Tautodailininkė Irena Adomavičienė (dešinėje) menotyrininkę Michaliną Adomavičienę pradžiugino savo darbeliu.

PARODA: Eksponuojama Irenos Gaidamavičienės kūryba.