Naminukę plungiškė tikino pirkusi sau

Asociatyvi nuotrauka
Plungiškė aiškino mėgstanti išgerti, todėl jos namuose dažnai yra naminukės
Pernai prieš pat didžiąsias metų šventes 1952-aisiais gimusios plungiškės V. P. namuose apsilankę policijos pareigūnai aptiko ypatingą radinį – daugiau nei 20 litrų vadinamosios naminukės. Už tai moteriai iškeltą baudžiamąją bylą Plungės apylinkės teismas sausio 9-ąją užbaigė baudžiamuoju įsakymu.

Praėjusių metų gruodžio 20-ąją, tikrinant rizikos sąraše esančią V. P., policijos pareigūnai jos namuose rado ne tik naminės degtinės, bet ir kontrabandinių cigarečių – arti 500 pakelių, pažymėtų baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl pastarųjų plungiškė patraukta administracinė atsakomybėn, o štai dėl naminukės laikymo moteriai iškelta baudžiamoji byla.

Kaip nustatė teismas, pensininkės namuose iš viso buvo rasta 16 įvairios talpos plastikinių butelių su namine degtine. 9 iš jų buvo padėti tiesiog po stalu. Kiti rasti už baro bei spintelėje.

Ikiteisminio tyrimo metu apklausiama plungiškė pasakojo naminukę pirkusi gruodžio 17-ąją iš nepažįstamo asmens. V. P. tikino, jog šis stipriąją jai atvežė į namus.

Degtinę plungiškė aiškino pirkusi ne pardavinėti, o savo reikmėms, kadangi pati dažnai mėgsta išgerti, o ir draugų pavaišinti neatsisako. Dar neneigė kartais įpilanti pažįstamiems asmenims, kurie jai į namus parneša malkų ar pavedžioja šunį.

V. P. prisiekinėjo suprantanti, jog blogai elgiasi, nors tokį radinį policijos pareigūnai moters namuose aptiko jau ne pirmą kartą. Tačiau tai plungiškė vis teisino pačios noru išgerti.

Dėl naminės degtinės laikymo, neturint tikslo ja prekiauti, moteris ir anksčiau yra ne sykį teista, tačiau paskutinį kartą skirtą bausmę jau yra atlikusi.

Visa tai įvertinęs Plungės apylinkės teismas pensininkę pripažino kalta neteisėtai laikius naminukę ir už ją nubaudė trečdaliu sumažinta laisvės apribojimo dešimčiai mėnesių be intensyvios priežiūros, uždraudžiant visą bausmės laiką vartoti psichiką veikiančias medžiagas, bausme.

Plungiškei išaiškinta, kad, nesutikdama su tokia bausme, per keturiolika dienų nuo teismo baudžiamojo įsakymo gavimo dienos ji turi Plungės apylinkės teismui paduoti prašymą, reikalaudama surengti bylos nagrinėjimą teisme. Tokiu atveju bylos nagrinėjimas teisme bus privalomai rengiamas

Nepateikus prašymo, teismo baudžiamasis įsakymas įsiteisėja ir yra neskundžiamas.