Apie nuovažas ir gatvių apšvietimą

„Žemaičio“ nuotr.
Remontuojant kelią į Alko kaimą išardytos kai kurios nuovažos į sklypus
Besibaigiant ketvirtadienį vykusiam Rietavo savivaldybės tarybos posėdžiui, meras Antanas Černeckis, kaip įprastai, pasidalino naujienomis.

Viena jų – Tarybos nario Jono Rekašiaus siūlymu Skroblės girininkija pervadinta į Rietavo. Pasidžiaugta ir tuo, kad gauta lėšų Tverų bažnyčios stogui pakeisti. Darbus organizuos Tverų parapija, tačiau prie jų iš dalies prisidės ir Rietavo savivaldybė.

Meras prisiminė ir dvejus metus niekaip neišsprendžiamą trijų nuovažų į privačius sklypus problemą. Remontuojant kelią į Alką, šios nuovažos buvo nuardytos, mat sklypų savininkai nebuvo suformavę šių sklypų. Kadangi kelias – valstybinės reikšmės, suformuoti naujas nuovažas turėjusi Lietuvos automobilių kelių direkcija, tačiau ji šios atsakomybės kratėsi.

Norėdama pagelbėti be galimybės patekti į savo sklypus likusiems žmonėms, Rietavo savivaldybės administracija suprojektavo naujas nuovažas ir numatė lėšų (17 tūkst. eurų) savo biudžete joms įrengti, tačiau po paskelbtų trijų viešųjų pirkimų gautas vienintelis pasiūlymas už beveik 68 tūkst. eurų.

„Mes tokių pinigų tikrai neturime ir nesiruošiame dėti. Arba turės tie žmonės eiti per teismus ir išsireikalauti iš direkcijos, arba direkcija ims ir padarys geranoriškai“, – kalbėjo A. Černeckis. Ir pasidžiaugė, kad direkcija lyg sutiko išspręsti šią bėdą – įrengti nuovažas, tik kada tai įvyks – nežinia.

Tarybos narys Juozas Barsteiga sakė pastebėjęs, kad mieste keičiami gatvių šviestuvai, ir teiravosi, kada bus įrengtas ir bažnyčios apšvietimas.

Atsakydamas meras A. Černeckis kalbėjo, kad rekonstruojamoje aikštėje prie bažnyčios dar liko neužbaigtų darbų, trūksta suoliukų, kitų akcentų. Esą sušilus orams, viskas bus padaryta iki galo, kaip numatyta projekte, kartu ketinama įrengti ir naują bažnyčios apšvietimą.

O kitose miesto gatvėse, pasak mero, senosios natrio lempos keičiamos naujomis – ledinėmis. Ateity tą planuojama padaryti ir kaimuose. Darbininkai pluša ir centrinėje Rietavo miesto gatvėje, mat suplanuota atskirti jos apšvietimo reguliavimą nuo kitų gatvių. Esą tai yra būtina, norint atiduoti šią gatvę valdyti ir prižiūrėti Lietuvos automobilių kelių direkcijai.