
Naujausios
Šis skanėstas, kaip juokėsi Laima, – ne tik gardus, bet ir su smagia istorija.
„Buvau dar visai jauna, kai viena gaspadinė mane pamokė tuos vaflius kepti. Kadangi pati jokios patirties virtuvėje neturėjau, griežtai vadovavausi receptu. O jame tie vafliai buvo... be miltų. Tos moters dar klausiau, ar tikrai nereikia miltų, ir ši mane patikino, kad nereikia. Pamenu, išsimaišiau tešlą ir pilu ją į vaflinę, tačiau ši tik garus išleidžia, o vafliai nesigauna. Tada abu su vyru svarstėm: juk į blynus miltų dedam, tai kodėl į vaflius nereikia? Nutarėm įdėti. Žinoma, padauginom... Nekažkas mums gavosi, bet per laiką receptą ištobulinau taip, kad dabar jau ir kitiems galiu rekomenduoti. Mano atradimas – kukurūzų krakmolas, dėl kurio vafliukai būna ir skanesni, ir tvirtesni“, – pasakojo Laima.
Moteris dar paminėjo, kad šiuos vaflius ne tik jos namiškiai labai mėgsta, bet ir svečiai lieka sužavėti. „Neseniai jaunimą iš sostinės jais vaišinau. Tai visi vamzdeliai akimirksniu nuo stalo dingo“, – juokėsi plungiškė.
Į vamzdelius susukti vafliai
Jiems reikės: 100 g sviesto, 1–2 kiaušinių, 200 g cukraus, vanilės, 250 g miltų, 50 g kukurūzo krakmolo, 200 ml vandens.
Gerai išmaišytą tešlą reikia samteliu pilti į elektrinę vaflinę ir kepti, kol gražiai apskrus. Išimtą vafliuką būtina kuo greičiau, dar karštą, susukti, nes atvėsęs pradės lūžinėti.
Skanaus!
LAIMA