Antradienio receptas

Asmeninė nuotr.
Plungiškė Edita Rimeikytė
Išvydę plungiškę Editą Rimeikytę, daugelis, ko gero, pagalvoja, jog ši jauna moteris deda dideles pastangas, kad išlaikytų dailias formas. Tačiau pati Edita prisipažino maisto atžvilgiu savęs neribojanti. Ir virtuvės jauna moteris nevengia. „Ji nėra mano priešas, tačiau nesu ir didelė kulinarė“, – sakė Plungės kultūros centro merginų choreografijos grupei vadovaujanti plungiškė.
Moteris neretai save palepina pačios gamintais skanumynais. Vienas jų – šokoladinis pyragas, kurį ji siūlo išbandyti ir „Žemaičio“ skaitytojams.

Šokoladinis pyragas

Pagrindui reikės: 160 g šokoladinių sausainių ir 80 g sviesto. Įdarui: 850 g kreminės varškės (arba paprastą sutrinti smulkintuvu), 200 g juodojo šokolado, 3 kiaušinių, 80 ml grietinėlės (35 proc. riebumo), 4 šaukštų cukraus pudros, 2 šaukštų miltų. Papuošimui: 120 g juodojo šokolado, 80 ml grietinėlės (35 proc. riebumo).

Pirmiausia kepimo formos (nusegamais kraštais) dugną išklojame kepimo popieriumi. Tada iki smulkių trupinių virtuvės kombainu sutrupiname sausainius. Ištirpiname sviestą ir greitai išmaišome su sausainiais. Gauta sausainių masė paskirstoma formos dugne paspaudžiant.

Tada lengvai su kiaušiniais ir cukraus pudra perplakame varškę, beriame persijotus miltus ir kruopščiai išmaišome. Ištirpiname šokoladą grietinėlėje. Gautą masę maišydami supilame į varškę. Visa tai supilame ant sausainių ir dedame kepti iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1,5 val.

Iškepusį pyragą paliekame visiškai atvėsti. Tuomet dedame kelioms valandoms į šaldytuvą. Papuošimui ištirpiname šokoladą su grietinėle, leidžiame truputį pravėsti ir apliejame tortą.

Skanaus!