
Naujausios
Audra pasakojo, jog yra tekę skanauti ir sraigių, ir varlių šlaunelių, bet visi šie delikatesai nei jos, nei vyro nesužavėjo. Tad, gamindama šeimai, ji renkasi lietuviškus patiekalus. O gaminti jauna plungiškė labai mėgsta, todėl tai daro kiekvieną dieną. Ir ruošia tik lietuvišką maistą, kuris jos ir vyro gomuriams – skaniausias. Tik vaikai, kaip moteris sako, ėmė prancūzėti, jų valgymo įpročiai jau kitokie.
O gimtojo krašto žmonėms Audra siūlo išbandyti jos šeimos itin mėgiamus kiaulienos maltinukus.
Kiaulienos maltinukai su įdaru
Reikės: svogūno, 0,5 kg maltos mėsos, prieskonių pagal skonį, 2 kiaušinių, saujos manų kruopų, 3 česnako skiltelių, raudonos paprikos ir 100 g fermentinio sūrio.
Malta mėsa sumaišoma su kiaušiniais, smulkintais svogūnais, manų kruopomis ir prieskoniais, tada trumpam paliekama, kad išbrinktų kruopos. Kol tai vyksta, išvaloma ir susmulkinama paprika, kuri sumaišoma su fermentiniu tarkuotu sūriu. Tuomet iš mėsos formuojami kotletai, į kurių vidų dedamas įdaras.
Taip paruošti maltinukai ant nedidelės ugnies kepami keptuvėje tol, kol gražiai apskrunda. Iškeptus juos dar galima patroškinti grietinėlės padaže ir patiekti su bulvėmis, jų koše ar ryžiais.
Skanaus!
Audra