Ar esate kada susimąstę, kiek laiko praleidžiate virtuvėje, gamindami maistą? Plungiškei ir maisto tinklaraščio „5 produktai“ autorei Romai Labžentei sukinėtis virtuvėje pasirišus prijuostę ir kurti naujus receptus vos iš kelių ingredientų jau tapo įprasta veikla. O praėjusį mėnesį knygynuose pasirodė dar spaustuvės dažais kvepianti plungiškės pirmoji knyga tokiu pačiu pavadinimu „5 produktai“.
Karantinas paskatino daugiau gaminti
Mintis pradėti daugiau gaminti R. Labžentei kilo prieš keletą metų. Imtis šito paskatino ne tik ženkliai šoktelėjusios produktų parduotuvių lentynose kainos, bet ir smalsumas – buvo įdomu išbandyti, ar įmanoma pagaminti kažką skanaus vos už 5 eurus. Plungiškė 2018 metais susikūrė instagramo paskyrą „5 produktai“, bet įkėlusi keletą receptų visą šį reikalą tuoj pat metė dėl vienos elementarios priežasties – tingėjimo.
Galiausiai atėjus karantinui ir užsidarius namuose, dienos tapo ilgos ir nuobodžios, trūko veiklos. Žmonės ėmė daugiau laiko lesti socialiniuose tinkluose, be to, niekur nedingo būtinybė gaminti maistą, nes kavinės ir užkandinės nebeveikė.
Visą straipsnį skaitykite laikraščio „Žemaitis“ 2024 m. gruodžio 27 d. numeryje (Nr. 98).
 
								