Seserų nuotraukų parodoje – gimtasis Užventis

Seserų nuotraukų parodoje – gimtasis Užventis

Seserų nuotraukų parodoje – gimtasis Užventis

Kelmės Žemaitės viešojoje bibliotekoje veikia Justinos ir Gabrielės Knyzelyčių fotografijų ir atvirukų paroda „Brangus Užventi“.

Šiuo metu Klaipėdoje studijuojančios seserys yra kilusios iš šio Žemaitijos miesto. Nuotraukas ir atvirukus su brangaus, mielo Užvenčio vaizdais J. ir G. Knyzelytės kūrė praėjusią vasarą. Su darbais jau galėjo susipažinti Užvenčio kraštotyros muziejaus lankytojai.

Užventiškės per parodos atidarymą pasakojo, jog, nors ir studijuoja marketingą, stengiasi fotografiją derinti su studijomis. Fotografavimą seserys atrado ir pamilo per fotografuojančią mamą, Mildą Knyzelienę.

Nors dažniausiai merginos įamžina gamtos vaizdus, neseniai pradėjo fotografuoti ir žmones. Pačios fotografuotis labai nemėgsta.

Kaip informavo Kelmės Žemaitės viešosios bibliotekos vyresnioji bibliotekininkė Milda Nekrašė, seserys parodą surengė laimėjusios rajono jaunųjų kūrėjų konkursą.

Pagal šį projektą savo darbus parodose dar demonstravo Goda Orlakaitė (fotografijos ir apyrankės), Lina Leščiauskaitė (fotografijos), Simona Stelmakovaitė (siuvinėjimas).

Seserų darbai Kelmėje eksponuojami antrą kartą. Prieš keletą metų, kai J. ir G. Knyzelytės buvo moksleivės, nuotraukų paroda surengta bibliotekos Vaikų skyriuje.

„Šiaulių krašto“ inf.

Mildos KNYZELIENĖS nuotr.

SESERYS: (Iš kairės) Seserys Gabrielė ir Justina Knyzelytės fotografuoja nuo vaikystės.

Dalios KARPAVIČIENĖS repr.

UŽVENTIS: Seserys nuotraukose ir atvirukuose įamžino gimtojo Užvenčio vaizdus.