Teisme – nepilnametę išžaginęs vaikinas

Aso­cia­ty­vi nuo­trau­ka
Vieną mer­gaitę iš­ža­ginęs, o kitą tvir­kinęs vai­ki­nas pa­si­ųstas į pa­tai­sos na­mus
Pir­ma­dienį Plungės apy­linkės teis­mo nuo­sprendį iš­gir­do pen­kis kar­tus praei­ty­je teis­tas skuo­diš­kis T. P. Pas­ku­tinį kartą vai­ki­nas teis­me aiš­ki­no­si dėl va­gystės, o šįkart įsivėlė į daug rim­tes­nius ne­ma­lo­nu­mus – baud­žia­mo­jon at­sa­ko­mybėn jis pa­trauk­tas už tai, kad iš­ža­gi­no ne­pil­na­metę bei tvir­ki­no ma­ža­metę plun­giš­kes. Teis­mo spren­di­mu, vie­nai mer­gai­tei ne­kal­tybę prie­š jos va­lią at­ėmu­siam, o kitą tvir­ki­nu­siam T. P. teks ke­liau­ti į pa­tai­sos na­mus.

 

Sakė, kad pa­ti ne­pil­na­metė siekė suartė­ti

Lįsti prie ne­pil­na­metės (g. 2005 m.) mer­gaitės T. P. už­si­mo­jo užp­raė­ju­sią va­sarą. Kaip nu­statė teis­mas, sve­čiuo­da­ma­sis pen­kio­lik­metės tėvų na­muo­se, jis ėmė prie­ka­biau­ti prie mer­gaitės, lai­ky­da­mas jos ran­kas nu­tempė kel­nes, po to – kel­nai­tes, nu­si­rengė pa­ts ir bu­čiuo­da­mas ėmė ją gla­monė­ti, o ga­liau­siai, pa­spaudęs mer­gaitę po sa­vi­mi, ėmė su ja ly­tiš­kai san­ty­kiau­ti. Kaip ma­ty­ti iš by­los med­žia­gos, ža­gi­na­ma ne­pil­na­metė jautė stresą, bu­vo emo­ciš­kai su­krėsta.

Ki­ta skuo­diš­kio au­ka ta­po ma­ža­metė – tuo­met dvy­li­kos metų plun­giškė. Teis­mo med­žia­ga by­lo­ja, kad pra­ėju­sių metų rugpjū­čio 18-ąją die­nos me­tu vie­na­me Plungė­je esan­čių butų T. P., at­si­gulęs prie mer­gaitės, bu­čia­vo ją, ran­ko­mis lietė ir glostė jos ran­kas, ko­jas, juos­menį, nu­garą, ki­šo ran­kas už pa­lai­dinės, norė­da­mas pa­lies­ti jos krūtinę. To­kiu būdu T. P. tvir­ki­no ma­ža­metę ir ska­ti­no anks­tyvą jos su­si­domė­jimą sek­sua­li­nio po­būdžio san­ty­kiais.

Teis­me T. P. te­ko aiš­kin­tis ne tik dėl ma­ža­metės tvir­ki­ni­mo ir ne­pil­na­metės iš­ža­gi­ni­mo, bet ir dėl ne­žy­maus svei­ka­tos su­trik­dy­mo, nes ne­pil­na­metę jis iš­ža­gi­no pa­nau­do­da­mas fi­zinę jėgą.

Rimtų kal­ti­nimų užg­riū­tas skuo­diš­kis neigė ža­ginęs 2005-ai­siais gi­mu­sią plun­giškę. Apk­lau­sia­mas jis aiš­ki­no, kad su ja su­si­pa­ži­no in­ter­ne­tu dar būda­mas Šiau­lių tar­dy­mo izo­lia­to­riu­je. Iš jo pa­leis­tas at­skubė­jo į Plungę su­si­tik­ti.

Kaip aiš­ki­no T. P., pirmąją dieną jie­du ne­va pra­lei­do lau­ke, po to jis par­lydė­jo mer­gaitę na­mo, ten su­si­pa­ži­no su jos tėvais. Skuo­diš­kis ti­ki­no, kad ne­pil­na­metės tėvas pa­si­ūlė jam iš­ger­ti, o ga­liau­siai bu­vo su­tar­ta ir dėl nak­vynės, kitą dieną – dėl dar vie­nos.

Vai­ki­nas teis­me suokė, kad pa­sku­ti­niąją naktį plun­giškė pa­ti prie jo ėmė lįsti – pra­dėjo bu­čiuo­ti jį, nu­si­ren­ginė­ti, o ta­da įvy­ko ly­ti­nis ak­tas, ku­ris, skuo­diš­kio žod­žiais, bu­vo sa­va­no­riš­kas. Esą po jo mer­gi­na nie­kuo ne­si­skundė, ne­bu­vo su­tri­ku­si.

T. P. pa­sa­ko­jo, jog visą tą naktį draugės na­muo­se jis neiš­bu­vo. Te­ko pa­sku­bom spruk­ti, nes bu­vo nu­gvelbęs iš jos se­sers drau­go 220 eurų. Kad nie­kam ne­kiltų jo­kių įta­rimų, skuo­diš­kis aiš­ki­no vi­siems pa­me­lavęs apie jo na­muo­se nu­ti­ku­sią ne­laimę, dėl ku­rios turįs sku­biai iš­vyk­ti.


Ly­ti­nių san­ty­kių ne­norė­jo

Nors T. P. aiš­ki­no, jog su penkiolikmete san­ty­kių turė­jo jos pa­čios no­ru, pa­ti mer­gaitė tyrė­jams pa­teikė vi­sai ki­tokį tos nak­ties pa­veikslą. Apk­lau­sia­ma iki­teis­mi­nio ty­ri­mo me­tu ji sakė, kad net ne­norė­ju­si, jog T. P. pas ją at­va­žiuotų, ta­čiau šis ne­va vis tiek at­vy­ko. Jie­du pa­si­vaikš­čio­jo, o po to grįžo į jos tėvų na­mus.

Plun­giškė sakė, kad tėvai T. P. lei­do per­nak­vo­ti, ta­čiau ji pa­ti ne­bu­vo su­žavė­ti to­kia idė­ja.

Pri­si­min­da­ma tą naktį, kai skuo­diš­kis ėmė prie­ka­biau­ti, nu­kentė­ju­sio­ji pa­sa­ko­jo, kad jis nu­tempė jos kel­nes. Esą ji tam prie­ši­no­si, ta­čiau vai­ki­nas to ne­paisė.

Plun­giškė pa­pa­sa­ko­jo ir apie iš jos se­sers drau­go pa­vog­tus pi­ni­gus. Esą dėl to į na­mus bu­vo išk­vies­ta po­li­ci­ja, ku­riai ji ir pa­pa­sa­ko­jo apie pa­tirtą prie­vartą.

Nag­rinė­jant šią is­to­riją teis­me bu­vo ap­klaus­ti ir mer­gaitės ar­ti­mie­ji. Ne­pil­na­metės tėvas neigė gir­tavęs su T. P., esą ta­da na­muo­se ap­skri­tai ne­bu­vo ge­ria­ma. Tik sakė, kad po duk­ters drau­go vieš­nagės bu­vo pa­si­ges­ta pi­nigų.

Tą pa­tį teis­me sakė ir ne­pil­na­metės se­suo, ku­ri apie se­sers iš­ža­gi­nimą ti­ki­no su­ži­no­ju­si iš po­li­ci­jos pa­reigūnų, at­vy­ku­sių aiš­kin­tis pi­nigų va­gystės ap­lin­ky­bių.

Pa­pa­sa­ko­ti, ką ži­no, teis­me turė­jo ir nu­kentė­ju­sio­sios ma­ma. Anot jos, duk­ra po­li­ci­jai, at­vy­ku­siai dėl din­gu­sių pi­nigų, pa­pa­sa­ko­jo, kad bu­vo iš­ža­gin­ta, ir at­skleidė, kaip vis­kas nu­ti­ko. Esą T. P. už­laužė jai ran­kas į viršų, uždė­jo pa­galvę ant vei­do ir ėmė prie­var­tau­ti. Plun­giškė įsi­ti­ki­nu­si, kad duk­ra to ne­norė­jo, nes po to įvy­kio bu­vo su­krėsta, net lankė­si pas psi­cho­logą.


„Iš­kal­bin­gos“ ži­nutės

Kad iš­ža­gin­ta mer­gaitė pa­reigū­nams pa­pa­sa­ko­jo ne iš­gal­votą is­to­riją, by­lo­ja ir ži­nutės „Mes­sen­ger“ pro­gramėlė­je. Jo­se ne­pil­na­metė klau­sia skuo­diš­kio, kodėl jis su ja taip pa­sielgė, kodėl nau­do­jo prie­vartą. Tuo tar­pu T. P. pra­šė jos at­lei­di­mo.

Ne­pil­na­metę minėtą naktį turė­jus ly­ti­nių san­ty­kių, ku­rie jai bu­vo pir­mi, po ap­žiū­ros pa­tvir­ti­no ir me­di­kai.

Kad turė­jo ly­ti­nių san­ty­kių su šia ne­pil­na­me­te mer­gai­te, skuo­diš­kis ne­neigė, o štai dėl  kitos plungiškės ma­ža­metės tvir­ki­ni­mo jis bu­vo ka­te­go­riš­kas – aiš­ki­no net ne­lietęs jos. Ne­va vi­si laiką lei­do draugų kom­pa­ni­jo­je.

Pa­ti dvy­li­ka­metė mer­gaitė aiš­ki­no, jog T. P. tik­rai prie jos ka­binė­jo­si, lietė jos kūną, bu­čia­vo ją. Mer­gaitė ti­ki­no to­kius vai­ki­no veiks­mus su­pra­tu­si kaip ke­ti­nimą išp­rie­var­tau­ti, dėl to jį at­stūmė. Plun­giškė įsi­ti­ki­nu­si, kad T. P. tik­rai būtų ja pa­si­nau­dojęs, jei ta­me pa­čia­me bu­te ne­būtų buvę draugų.

Neei­linę bylą iš­nag­rinėjęs Plungės apy­linkės teis­mas skuo­diškį T. P. pri­pa­ži­no kal­tu tiek dėl dvy­li­ka­metės tvir­ki­ni­mo, tiek dėl pen­kio­lik­metės iš­ža­gi­ni­mo bei ne­žy­maus svei­ka­tos su­trik­dy­mo. Už tai vai­ki­nui skir­ta su­bend­rin­ta laisvės at­ėmi­mo bausmė ket­ve­riems me­tams ir trims mėne­siams. Tie­sa, prie šios bu­vo pri­dėta ir anks­tesnė bausmė, tad T. P. pa­tai­sos na­muo­se iš vi­so teks pra­leis­ti pus­penktų metų.

Taip pat jam teks su­si­mokė­ti už su­teiktą vals­tybės ga­ran­tuo­jamą tei­sinę pa­galbą, ku­ri įver­tin­ta kiek dau­giau nei 1 000 eurų.

Nuosp­ren­dis per 20 dienų nuo jo pa­skel­bi­mo die­nos (suim­tam nu­teis­ta­jam šis ter­mi­nas skai­čiuo­ti­nas nuo nuo­sprend­žio nuo­ra­šo (ko­pi­jos) jam įtei­ki­mo die­nos) ape­lia­ci­niu skun­du ga­li būti skund­žia­mas Klaipė­dos apy­gar­dos teis­mui.